Bliv Medlem.

SMJK kan stadig bruge flere medlemmer.

Har du lyst og mod på at deltage i kørsel på anlægget eller opbygning af anlægget eller måske endda begge dele?

Kravene til optagelse er: Du er fyldt 14 år og kan behandle vort materiel og anlæg på en sikker og ansvarlig måde. Ikke noget med at løfte rundt på materiel, selvom dette er det hurtigste. Man kører materiellet hen til hvor det skal bruges.

Vi kører efter køreplan, dvs. at der er ikke noget med at sammensætte togstammer tilfældigt. Alt hvad der skal køre, står i køreplanerne.

Nok er det leg det vi laver, men der er ikke noget med at køre ræs. Det er ikke en racerbane. Vi forsøger at efterligne de rigtige baners kørsel i model. Kør pænt med materiellet. Lav pæne start og stop, selvom det er muligt at starte og stoppe meget brat.

Hele anlægget er opbygget som en punkt-til-punkt bane med 5 endestationer og 6 mellemstationer.

Alle vore stationer er opbygget efter fri fantasi, dog med kopier af bygninger fra det ganske land. Således hedder vores kopi af Slagelse station: Slaglille.

 Klubben kører efter dansk forbillede, inkl. udenlandske materiel som har kørt i Danmark.

Alt materiel bygger vi selv.

Vort anlæg kører på 12 V DC analog, med sidestillet tredjeskinne.

Selve kørslen foregår ved at man står ved en styrepult med tilhørende køreplan. Alle tog der sendes og modtages, meldes over vort interne telefonanlæg til nabostation. Dette for at undgå sammenstød og misforståelser.

Hvis ikke dette har skræmt dig, så tag kontakt til én af kontaktpersonerne under menupunkt Info->Kontakt.

Alle nye medlemmer ses an over en kortere periode af bestyrelsen, for at se hvordan vedkommende begår sig i klubben. Ser bestyrelsen ingen problemer efter denne periode, er man fuldgyldigt medlem, så snart at kontingent er blevet indbetalt.

Alle kan dog blive støttemedlem (passiv), hvilket indebærer at man støtter klubben med sit kontingent. Som passiv medlem modtager man ca. 3 til 4 gange om året klubbens blad, P917. Som passiv medlem har man mulighed for at besøge klubben så meget man lyster i klubbens åbningstid.